Gooilust

Zondag 7 april 2013

Na een uitgesproken koude maand maart die er voor zorgde dat de plantengroei maar heel traag op gang kwam, waren de verwachtingen niet erg groot. Het was daarom verrassend dat er zo veel belangstelling was voor deze excursie: 11 personen.

We begonnen met een rondje door Gooilust zelf. Sneeuwklokjes en Crocussen waren nog volop aanwezig. Bij de vijver stond het Japans hoefblad fraai in bloei. Het Speenkruid stond nog maar heel mondjesmaat in bloei of in knop. Het Daslook stond nog niet in bloei. Onderweg bewonderden we de Araucaria, de Parasolden en de Thuja of Westerse levensboom.

Gelukkig konden we dankzij één van de deelnemers nog even de Siertuin in. Hier stond al veel meer in bloei dankzij de beschutte ligging. We zagen onder andere Sneeuwroem, Leverbloem, Narcis, Longenkruid, Scilla, Lenteklokje, Helleborus (2 soorten) en Winterakoniet in bloei staan. Dat gold ook voor de Schijnhazelaar, de Forsythia (met door de vorst verfrommelde bloemblaadjes) en de Gele kornoelje. Aucuba en Gingkgo stonden in vrucht.

Noor van Heusden