Libellenexcursie Kromme Rade

Zaterdag 23 augustus 2008

Met vijf deelnemers begonnen we aan de libellenexcursie onder leiding van Cees Steenman en Willem-Jan Hoeffnagel. De weersvoorspelling was twijfelachtig, maar zoals altijd kregen de 'thuisblijvers' weer ongelijk: het werd een droge en warme middag. Ook de muggen vonden het lekker weer en namen hun kansen waar: ik zat onder de muggenbulten.

Maar we kwamen voor de libellen. Het duurde even voordat de eerste libelle zich liet zien, maar toen het wat warmer werd kwamen ze te voorschijn: bloedrode heidelibel met zwarte poten, paardenbijters in wielvorm, grote keizerlibel, bruine en vroege en groene glazenmaker en nog veel meer, zie de waarnemingslijst.

Er zijn ook foto's gemaakt. Onderweg werd ik verschillende malen aangesproken door verschillende mensen die naar de 'indrukwekkende' fotoapparatuur keken. Ik heb ze verteld dat we bezig waren met een libellenexcursie van de KNNV en dat ik maar gewoon een amateurfotograaf ben.

Uiteraard zagen we ook wat andere dieren, zie waarnemingslijst:

Johan Lindeman

Nagekomen bericht:

Willem-Jan heeft nog een visarend gezien èn gefotografeerd!
Daarnaast kreeg ik ook nog een viertal foto's van een groene glazenmaker.

Johan


Klik op een foto voor een grotere foto. Op- of aanmerkingen? Klik hier.

Parende juffers Parende juffers Excursiedeelnemers Roodoogjuffer Paardenbijter Rivierkreeft Groene glazenmaker Groene glazenmaker Groene glazenmaker Groene glazenmaker Visarend