Afdelingsweekend 2008

Deelnemers tevreden

Het afdelingsweekend van de KNNV afdeling Gooi werd gehouden van vrijdag 6 juni t/m maandag 9 juni. Voor deze gelegenheid werd een 8-persoons bungalow gehuurd op het park Cape Helius te Hellevoetsluis. Vandaaruit werden excursies georganiseerd. Het weer was in heel Nederland prachtig met temperaturen tot 30 graden, behalve in Zeeland en het eiland Voorne-Putten waar wij vertoefden. Mist van zee blokkeerde de zon waardoor het niet warmer werd dan ongeveer 20 graden.

De excursies van vrijdag en maandag werden gehouden in het gebied "Quackjeswater" van Natuurmonumenten. Maandag was het weer wel zonnig waardoor vele juffertjes zichtbaar waren. Ook (jonge) lepelaars zijn gezien door de telescoop. Hierbij waren de onvolgroeide 'lepels' prachtig om te zien.

Zaterdag werd een fietstocht gemaakt. Een bezoekerscentrum werd bezocht evenals de bijbehorende mooie heemtuin.
Zondag werd een wandeling gemaakt langs het Oostvoornse meer. 's Avonds werd gezamenlijk gedineerd in een Grieks restaurant.

Al met al een heel gezellig weekend, waarbij iedereen het naar zijn zin had. Er is ook veel gefotografeerd, zie foto's hieronder. Hopelijk ontvang ik ook nog de waarnemingslijst.

Johan Lindeman


Klik op een foto voor een grotere foto. Op- of aanmerkingen? Klik hier.

Strekspin Strekspin-detail Sprinkhaantje Groene vleesvlieg Akkerhommel Akkerhommel en Slangenkruid Meikever Lantaarntje Variabele waterjuffer Tjiftjaf Bladluis Blauwtje De eik van Tilly (1) De eik van Tilly (3) Dooiergele mestzwam Gamma uiltje Glanshaver Grote ratelaar Heesterslak Hondskruid (1) Hondskruid (2) Hooibeestje op weegbree Judasoor Quackjeswater Rups rietvink 'en face' Sint-jacobsvlinder Tuinhommel in de verdediging Veenwortel